Ook dit weekend was het weer wachten totdat alle narigheid uit de lucht verdwenen was voordat onze gevleugelde vrienden mochten beginnen aan hun terugvlucht vanuit Quievrain over een afstand van iets meer dan 275 kilometer. Het was de vierde midfondvlucht van het seizoen, en tot en met vandaag wilde het nog niet echt vlotten, maar vandaag kwam daar verandering in. Om 13:00 uur werd het startsein gegeven en mochten de duiven het luchtruim in. In totaal hadden we er 30 ingekorfd en in de vereniging kwam het totaal uit op 295 ingekorfde duiven. De snelheden die gehaald werden lagen hoger dan ik persoonlijk verwacht had waardoor ik te laat arriveerde om de eerste duiven te zien vallen.

De eerste die geklokt werd was net zoals de afgelopen vluchten een duivin. Ditmaal was de NL12-1080688 als eerste thuis en tevens snelste van het concours in de vereniging met een snelheid van bijna 1900 meter per minuut. Zij werd geklokt om 15:25:16 uur gevolgd op iets minder dan twee minuten door weer een duivin namelijk de winnares van vorig weekend vanuit Sittard de NL13-4242079. In de vereniging werd het o.a 1,8,29,34,36,37,45 tegen zoals eerder gezegd 295 duiven.

Volgend weekend staat er weer een dubbel programma gepland namelijk een van de laatste vitessevluchten vanuit Sittard en een dagfondvlucht vanuit losplaats Gien. Hopelijk kunnen onze duiven de prestaties van de laatste weken ook dan een goed vervolg geven. Zoals u misschien al eerder gelezen heeft hebben de Gebr.Ras ons flink geholpen dit seizoen om in de toekomst een nog sterkere vliegploeg op te bouwen. Nu gaan wij vanuit het kweekhok weer wat terugdoen zoals in een eerder stadium is afgesproken. De geleende duiven van Hessel en Jan zijn weer op hun verzoek gekoppeld en in diversen gevallen gekoppeld aan duiven van ons. Hopelijk worden hier mooie en bruikbare jongen uit gekweekt.

Tot volgend weekend.