Deze zaterdag stonden er weer twee vluchten op het programma. De losplaatsen waren dit weekend Gien en Duffel. Voor Duffel hadden we er 16 uitgekozen en voor Gien 17. Allereerst Duffel, onze strijders moesten het opnemen tegen 272 duiven van andere liefhebbers en om 08:15 uur mochten ze beginnen aan hun terugreis over een afstand van 181,431 kilometer. Om 10:48:50 meldde de eerste duif zich retour het was de NL14-1363734. Enkele weken geleden verspeelde dit witpen duivinnentje nog een topklassering in de afdelingsuitslag door zo'n zes minuten rond te vliegen, maar nu kwam zij resoluut naar beneden, goed voor een 18e prijs. De duiven kwamen goed naar huis en binnen het uur waren er weer 15 retour.

Dan Gien...hier schotelden de duiven ons een waar huzarenstukje voor door een voor ons geweldige uitslag neer te zetten. Om 07:00 uur werden deze duiven gelost en om 15:13:39 ging de NL12-1029139 als eerste over de antenne, gevolgd op bijna een kwartier later door de NL13-1002203. Als 3e werd de NL12-1080688 geklokt die de laatste weken goed in vorm is. Nadat zij op Sens een 22e vloog en op Souppes sur Long een 4e vloog, behaalde zij vandaag een 3e prijs op deze wedvlucht en doet hiermee een serieuze poging om hoog te eindigen in het duifkampioenschap Dagfond. De winnares van deze vlucht deed het ook goed in de afdelingsuitslag, want zij behaalde hier de 13e prijs tegen 6.022 duiven. In de vereniging werd het 1,2,3,6,8,26,28,29, en 42 tegen 145 duiven. Een goed weekend dus voor ons als duivenliefhebbers met als bekroning de vierde overwinning van het seizoen en een versteviging van de koppositie in het Dagfondklassement.

Het aanstaande weekend gaan we weer naar de vijfde midfondvlucht van het seizoen toe namelijk Quievrain, en dan kan het zomaar weer anders zijn maar voorlopig zijn we in een hoera stemming. Dit seizoen hebben we nog weinig gesproken over de jonge duiven, maar we zullen nu maar eens een begin maken want over enkele weken beginnen hier weer de opleervluchten voor. De meeste jongen zijn in de periode maart-april afgespeend en maken nu hun dagelijkse rondjes. Denk zelf dat we een mooi groepje bij elkaar hebben weten te brengen. Velen van hen komen uit ons eigen kweekhok vandaan, aangevuld met jonge duiven van voornamelijk de Gebroeders Ras uit Urk. Met het zelf opleren zijn we inmiddels begonnen en tot nu toe met weinig verliezen. Ook hebben we tot op heden weinig last gehad van de bekende kinderziektes, alleen heeft de roofvogel wel al diversen malen toegeslagen helaas. Tevens zijn we nog bezig om een klein select groepje van 12 duiven te kweken voor de taartvluchten.

Tot volgende week