training-racing-pigeons

Dit weekend is voor veel liefhebbers een weekend zonder duivenvluchten. Geheel terecht zijn veel vluchten afgelast in verband met de extreme hitte die al enkele dagen in ons land vertoeft. Alleen de marathonvluchten vanuit Barcelona en Bergerac zijn aan de gang, en terwijl ik dit schrijf zijn de eerste duiven van beide vluchten al in het zuiden van het land gevallen. Dit weekend is dus een mooi moment om de balans eens op te maken van de 1e helft van het duiven seizoen.

Te beginnen met de vitessevluchten, in totaal 7 vluchten en 2x een 1e gespeeld en 2x een 2e gespeeld op verenigingsniveau. Al met al dik tevreden en 3 jaarlingen (De 726-297 en de 734) uit het kweekhok, die het op deze discipline fantastisch gedaan hebben. Dan de midfond, de eerste drie vluchten waren ronduit slecht te noemen, en we hadden niets te vertellen. Dit veranderde de laatste 2 vluchten vanuit Quievrain mede dankzij de 688 die een keer de 1e prijs wist te bemachtigen en op de 2e vlucht de 6e prijs vloog. Aangezien we nog een vlucht krijgen voor de midfond hopen we dat onze gevleugelde vrienden dit onderdeel van de duivensport nog mooi kunnen afsluiten.

Dan de dagfond deze verliep tot op heden geweldig. Op Sens 2e en 3e prijs Souppes sur Loing 3e,4e en 5e prijs en tot slot Gien 1e,2e,3e prijs. Ook hier 2 jaarlingen die goed presteerden namelijk de 142 en de 291. De 291 is trouwens een zoon van de al eerder genoemde 688 die nu al 8 keer in haar carriere bij de eerste tien op de uitslag heeft gestaan. Gien was echter tot op heden het hoogtepunt van dit seizoen, de 139 een klein kras duivinnentje vloog de wedstrijd van haar leven en kwam helaas enige meters tekort voor een mooie teletekstklassering, nu werd zij 13e in de afdeling tegen 6000 duiven. Helaas werd Chateauroux afgelast maar deze wordt nu vervlogen op 18 juli aanstaande. Zou mooi wezen als de dagfond duiven hierop nog een keer alles wat ze in hun mars hebben kunnen geven. Ook was in de maand juni de 079 in goede doen zij behaalde de afgelopen weken een keurige 1e,8e, en 11e prijs op Sittard, Quievrain, en nogmaals Quievrain. Deze duivin komt nog uit de oude lijnen van Bertram. 

Vorige week schreef ik nog iets over de jonge duiven en nu misschien een mooi moment om hier iets dieper op in te gaan. Er zijn er de afgelopen maanden (1e en 2e ronde) ongeveer vijftig zomerjongen gekweekt, waaronder diversen duiven die uit de lijnen van de Gebroeders.Ras uit Urk komen. Over enkele weken zullen hier de eerste vluchten voor beginnen en we zijn erg benieuwd hoe deze jongen het er vanaf zullen brengen. 20 late jongen zijn er verhuist naar Willem Fiddelaar uit Lelystad, hopelijk zitten er voor deze liefhebber een paar knappe duiven tussen, waardoor hij in de toekomst mooie resultaten kan neerzetten, en wij kunnen hierdoor een beter inzicht krijgen in onze vrij jonge kweekkolonie.

Voor de taartvluchten hebben we eieren opgehaald bij de al eerder genoemde Gebr.Ras en de deze jongen zullen volgende week verhuizen naar het vlieghok, zodat ze mooi kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. Tevens zijn wij momenteel druk bezig om voor deze liefhebbers die ons met raad en daad bijstaan een tiental duiven te kweken uit het allerbeste wat er op ons hok zit.

Tot volgend weekend met hopelijk geen weekend zonder duiven.