Kampioensduif

Onder het motto van niets moet...alles mag...en thuiskomen is het belangrijkste, was het vandaag tijd voor de eerste jonge duiventraining van het seizoen. De losplaats was Deventer en om 08:15 uur mochten de jonge duiven hun eerste serieuze ervaring met een wedstrijd opdoen. Na iets minder dan één uurtje vliegen kwam de eerste jonge duif retour, en eigenlijk gebeurde dit (op één groepje na van 12 duiven) de hele ochtend door. Met mondjesmaat kwamen de jonge duiven één voor één naar huis, en tegen het middaguur waren er zo'n vijftig jonge duiven thuis. Persoonlijk zie ik dit graag want door het in groepen vliegen leren ze naar mijn mening veels te weinig, en nu zijn ze mooi op hun zelf aangewezen.

Eigenlijk was dit een voorbode want ons stond te wachten op de wedvlucht vanuit Vervins één van de laatste midfondvluchten van het seizoen. 's morgens reed ik door de polder een zag dat er een matige oostenwind stond, en dacht vrijwel direct, vandaag zal er een goed resultaat niet in zitten. Helaas was dit ook het geval, de eerste duiven die via de meldingsite op het internet stonden kwamen voor het overgrote deel bij liefhebbers uit Urk vandaan. Ook zaten er grote gaten in de aankomsten, en de fondliefhebbers zoals Pieter Woord en  Bert Hakvoort bepaalden binnen de vereniging het concours. Dat het een lastige vlucht was blijkt wel uit het feit dat de eerste prijsduif werd geklokt om 10:30 uur en de laatste om 11:59 uur.

Voor wat het waard is de NL13-1002203 (Toefje) was als eerste thuis om 10:48:22 uur nadat deze 2 jarige doffer gelost was om 07:00 over een afstand van 326 kilometer, gevolgd door een jaarling duivin de NL14-4264723 (Yang Ming) om 10:54:40 uur. Op de uitslag werd het o.a 27,38,40,43,74 tegen 355 duiven. Geen goede generale dus voor volgende week want dan kunnen we ons opmaken voor een druk programma, de uitgestelde vlucht vanuit Chateauroux, de laatste midfondvlucht Laon en de 2e trainingsvlucht met de jongen vanuit Duiven. Kortom de hele zaterdag zal in het kader zijn van onze gevleugelde vrienden.

Tot volgend weekend.